Om

Én stor årlig tilbagevendende filmfestival

Palæstina Film Festival holdes én gang årligt i Danmark om foråret, hvor der vises spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm om Palæstina og palæstinensere.
Derudover har vi vi mindre events i løbet af året.

Hvem er vi?

Palæstina Film Festival er en forening med base i Aarhus, der arbejder for at udbrede og fremme kendskabet til og forståelsen for palæstinensisk filmkunst, film fra og om Palæstina og film om palæstinensere i Palæstina og i diaspora. Dette gælder alle filmgenrer; spillefilm, dokumentarfilm, kortfilm mv. Vi afholder forskellige filmevents i løbet af året og én stor årlig filmfestival om foråret. Til festivalen inviteres gæster, såsom instruktører og skuespillere fra ind- og udland, der har relation til filmene på programmet, til at holde oplæg og deltage i Q/A,

Vores mål

Vores mål er at vise kvalitetsfilm i danske biografer, der er med til at give et bredere og mere nuanceret kendskab til Palæstina og palæstinensere kulturelt, historisk og menneskeligt.

“En God Film Viser Livet Bagom Mediernes Overskrifter – Kunst og Kultur Kan Noget Særligt.”

Ole Jessen, Bestyrelsesmedlem i Palæstina Film Festival, 2024

Det hele startede i 2014 i Aarhus …

Starten gik i 2014 med “Palæstina Filmdage” i Øst for Paradis, hvilket siden udviklede sig til Palæstina Film Festival til i dag, hvor vi i dag er en forening med samme navn. Siden 2019 har vi været rundt omkring i landet såsom København, Jelling, Rødding og Odder i forbindelse med forskellige filmevents. Du kan også finde os i Esbjerg, Odense, Kolding og Aalborg.