Bevægende aften med film og fortælling om Gaza

”Gaza – vi vil bare leve”, hedder dokumentarfilmen, som Palæstina Film Festival og Øst for Paradis gik sammen om at vise i biografen torsdag d. 2. november. Filmen er fra 2019, instrueret af Garry Keane og Adrew McConnell. Den fortæller om livet i Gaza, om hvordan det var, før de nuværende bombardementer.

Filmen viser et dagligt liv med store begrænsninger, pga. den mangeårige israelske blokade, samt rædsel når en dødbringende raket af og til slår ned. Men der er også smil og livsglæde, gå-på-mod og iværksætter-trang, i det omfang det kan lade sig gøre.

Der var udsolgt og biografsalen var helt fyldt af et meget opmærksomt og bevæget publikum. Efter filmen fortalte Shadi Lubbad om den nuværende situation for hans familie i Gaza, og der var helt stille i salen, da han berettede om de mange i hans familie, der er blevet dræbt.

Bagefter blev der serveret arabisk kaffe, dadler og vand i foyer’en, og mange blandt publikum blev et godt stykke tid og snakkede om filmen og om den aktuelle situation i Gaza.

Billetindtægten på 9.500 kr. går ubeskåret til nødhjælp til Gaza gennem Læger uden Grænser.